Horlama Tedavisinde
19 Yıllık Deneyim
Bizi Arayın
Bize Ulaşın

Uyku Gelmesi İçin Ne Yapılır?

Uyku Gelmesi İçin Ne Yapılır?

Her nerede ve her nasıl olursa olsun, yastığa başını koyar koymaz uyuyanlara hep gıpta ile baktıysanız, sizin de uykuyla başınız dertte demektir. Uykunuza adeta davetiye çıkaracak olan bazı yöntemleri sizinle paylaşacağız. Ancak öncesinde, gerçekten uyku sorununuz var mı, buna bakalım.

  • Sağlıklı bir insanın uykuya dalma süresi 30 dakikadır. Uykuya dalma süreniz 30 dakikayı geçiyor mu?
  • Sağlıklı bir insan günün 8 saatini uykuda geçiriyor. Sizin uyku süreniz 8 saatten daha kısa mı?
  • Haftanın en az 3 günü bu iki sorunu yaşıyor musunuz?

Eğer her 3 soruya da yanıtınız “evet” ise uyku getiren yöntemleri uygulama aşamasına geçebilirsiniz. Öncelikle yatak odanızın nasıl olması gerektiğini sizlere aktaralım ve bu bilgiler doğrultusunda yatak odanızı gözden geçirin.

Rahat Bir Uyku için Yatak Odası Nasıl Olmalı?

  • Yatak odanızda loş ışık da dahil olmak üzere ışık olmamalıdır!
  • Yatak odanızı sadece uyumak amacıyla kullanın! Telefon görüşmesi yapmak, kitap okumak, video izlemek ya da çalışmak amacıyla kullanmayın.
  • Yastığınızın ve yatağınızın sizi rahatsız etmeyecek sertlikte olduğundan emin olun.
  • Yastığınızı 2 yılda bir değiştirin.
  • Yatak odanızda hafif de olsa ses çıkarak objeler (duvar saati, hareketli dekoratif objeler, uçuşan objeler) kullanmayın.
  • Yatak odanızın ısısı ne çok sıcak olmalı, ne de çok soğuk…
  • Cep telefonunuzu yatak odanızda bulundurmayın. Şayet bulundurmaya mecbursanız en azından başınızın ucuna koymayın.

Yatak odanızı gözden geçirdiyseniz uykunuzun gelmesi için neler yapabileceğinize geçebiliriz.

Ilık duş alın…

Her daim işe yarayan bir yöntemdir. Duş almak serotonin hormonunun salgılanmasını sağlar ve bu da stresten, gerginlikten arınmanıza yardımcı olur. foot-in-mouth Yatağa çok daha iyi hissediyor şekilde girersiniz. Ayrıca beynin uykuya geçme ve dinlenme sinyalleri göndermesini sağladığından uykunuz daha kısa sürede gelir.

Klasik müzik dinleyin…

Klasik müziğin tınılarının beyni rahatlattığı ve dinlendirdiği çoktan kanıtlanmış olan bilimsel bir gerçek. Peki, bu bilgiden neden faydalanmıyorsunuz? Her akşam yatmadan önce yarım saat klasik müzik dinleyin. Günlük yaşam stresinden nasıl uzaklaştığınıza kendiniz bile şaşıracaksınız.

Papatya çayı için…

Sakinleştirici bir etkisi olan papatya çayı da yüzlerce kişinin uykuya dalma sırrıdır. Bir fincan papatya çayı için ve hatta bu süreyi de tamamen hiçbir şey yapmamaya ayırın. Evet, yanlış okumadınız. Papatya çayınızı içerken arkanıza yaslanın ve hiçbir şey yapmayın. Vücudunuzun dinlenme evresine geçmesini kolaylaştırmış olacaksınız.

Saçlarınızı okşatın…

Yalnız yaşayanların uygulayabileceği bir yöntem değil ama yine de belirtelim. Saçlarınızın eşiniz, partneriniz tarafından okşanması kısa sürede uykunuzun gelmesini sağlar. Kuşkusuz herkes üzerinde etkili olan bir yöntemdir.

Yastığınızın altına lavanta kesesi koyun…

Lavanta kokusunun uyku getirdiği de biliniyor. Yastığınızın altına ya da yattığınızda kokusunu alabileceğiniz bir yere lavanta kesesi koyabilirsiniz. Kokusu sizi uykuya davet edecek.

Önemli Uyarı!

Uykunuzu kaçıran unsurlardan da uzak durmanız gerekiyor. Yapmanız gerekenler kadar yapmamanız gerekenler hakkında da bilgi sahibi olmalısınız. Bunun için Uyku Nasıl Kaçar? başlıklı içeriğimize de göz atmanızı tavsiye ederiz. 

Benzer İçerikler
Üst solunum yolu enfeksiyonu ile horlama ve uyku apnesi arasında nasıl bir ilişki olduğunu öğrenince çok şaşıracaksınız.
Uyku laboratuvarı, bireyin tüm uyku akışının çeşitli cihazlar yardımıyla takip edildiği yere verilen isimdir. Uyku takibi ev rahatlığında bir ortamda...
Yorum Yap
BİLGİ ALMAK İSTİYORUM
Horlama Tedavisi Bilgi ve
Randevu Formu
Takip Et Abone Ol