Horlama Tedavisinde
19 Yıllık Deneyim
Bizi Arayın
Bize Ulaşın

Horlama Bandı nedir?

Horlama Bandı nedir?

İnternet üzerindeki bazı mecralarda “horlama bandı” ismi ile satılan bu ürünün adı aslında burun bandıdır.  Belirtmekte fayda var ki, ürün piyasada hastaların dikkatini çekmek amacıyla burun bandı yerine horlama bandı adıyla kullanılmaktadır.

Horlama bandı, burunun çalışmasına mekanik bir destek sağlamaktadır. Burun kanatlarının üzerine yapıştırılan bu ürün, burun kanatlarını dışarı doğru çekerek, burun deliklerinin daha fazla açılmasını ve daha fazla nefes alınmasını sağlar. Fakat kullanan her insanda aynı sonucu göstereceğini söylemek mümkün değildir.

Burunda alt kıkırdak eğriliği probleminiz varsa veya burun kanatlarınız yapısı itibarı ile çökük ise bu ürün kullanıldığı müddetçe (kesin olmamakla beraber) burun hava yolunu açabilir.

Horlama bandının özellikle spor yaparken, burundan daha çok oksijen almak için tercih edilmesi, tam anlamı ile “amacı doğrultusunda kullanım” olarak tanımlanabilir.

Ayrıca kronik sinüzitin olumsuz etkilerini azaltmak için hekim tavsiyesi ile ve hekim kontrolünde horlama bandı kullanılabilir.

Horlama Bandı Horlama Problemini Çözer mi?

Kronikleşmiş horlamanın birçok nedeni bulunmaktadır. Fakat bu nedenlerden arasında en çok rastlanan, boğaz çevresindeki dokuların soluk yolunu tıkamasıdır. Bu tıkanmayla daha dar bir alandan akciğerlere ulaşmaya çalışan hava, boğazdaki dokulara çarptıkça horlama sesi çıkmaktadır.

Eğer yukarıda tarif edildiği sebepten dolayı horluyorsanız, horlama bandı adı ile satılan ürünün size herhangi bir faydası olmayacaktır. Zira bu bantlar yazının girişinde de anlattığımız üzere, burundan daha fazla hava girmesini amaçlamaktadır. Sorun burun yapınızdan kaynaklanmıyorsa, horlama bandı ile horlama tedavisi imkansızdır.

Horlama Bandı İle Uyku Apnesi Tedavisi Mümkün mü?

Uyku apnesi; uyku esnasında solunumun on saniyeden daha uzun müddet durması ve bu durumun uyku boyunca onlarca kez tekrarlanmasıdır. Uyku apnesi rahatsızlığı yaşayan kişilerin doğuştan gelen anatomik bozukluk nedeni ile alt çeneleri olması gerekenden daha geride bulunmaktadır. Bu anatomik bozukluk, uyku esnasında herhangi bir nedenle sarkan dokuların nefes yolunu tıkamasına neden olur.

Dolayısı ile uyku apnesi rahatsızlıklarında horlama bandı kullanmak, hiçbir şekilde bir uyku apnesi tedavisi metodu olarak gösterilemez. Ancak uyku apnesinin yanında burun kanadı çöküklüğü sorunu da yaşanmakta ise; hekim tavsiyesi eşliğinde tedaviyi tamamlayıcı olarak kullanılabilir.

Horlama Bandı Kullanıcı Yorumları

Horlama bandı kullanan kişilerin internet üzerinde yaptığı yorumlar incelendiğinde, iki farklı olumsuz duruma sıklıkla rastlanmaktadır. Bunlardan ilki, kullanılmasına rağmen horlamayı tedavi etmediği yönündedir. Zira burundan az hava gitmesi nedeni ile oluşmayan bir horlama probleminin, horlama bandı ile çözülmesi mümkün değildir.

Horlama bandı kullanıcıları tarafından şikayet edilen bir diğer durum ise uyku esnasında terleme gibi sebeplerle bandın vücuttan çıkması şeklindedir.

Spor yaparken bu ürünü kullanan kişiler ise üründen memnun kaldıklarını ve daha iyi nefes aldıklarını belirtmişlerdir.

Horlama Önleyici Tedavi Metotları

Medikal tıbbın gelişmesi ile kronikleşmiş horlama konusunda birçok farklı tedavi metodu ortaya çıkmıştır. Bu tedavi yöntemleri arasında %90-95 arasında sonuç verdiği saptanan horlama protezi, kullanım kolaylığı ve tedaviyi hemen gerçekleştirmeye başlaması nedeniyle tercih edilmektedir.

Uyku apnesi isimli rahatsızlığı tedavi etme amaçlı da faydalanılan horlama protezleri; kişiye özel olarak üretilmekte ve yapı itibarı ile boksör dişliğini andırmaktadır. Alt çeneyi önde konumlandırarak soluk yolunu açan bu medikal aparatın bilinen herhangi bir yan tesiri bulunmamaktadır.

Horlama protezi ile ilgili daha ayrıntılı bilgi ve fikir sahibi olmak için buraya tıklayabilirsiniz. Horlama protezi kullanan hastaların bu medikal ürün ile alakalı yorumlarını incelemek isterseniz BU sayfayı ziyaret ederek söz konusu yorumlara ulaşabilirsiniz.

 

Benzer İçerikler
Horlamayla beraber gözlenen uyku apnesinde geceleri tıkanmalar, sabahları yorgun kalkma, gündüz uyku atakları, depresyon ile seyreder. Tedavi edilmeye...
Bizlerin uyku ihtiyacı 7,5- 8,5 saat arasındadır. Uyku bedenimizin dinlenmesi, hücrelerimizin yenilenmesi ve bir sonraki gün için enerji depolanması i...
Yorum Yap
BİLGİ ALMAK İSTİYORUM
Horlama Tedavisi Bilgi ve
Randevu Formu
Takip Et Abone Ol