Horlama Tedavisinde
19 Yıllık Deneyim
Bizi Arayın
Bize Ulaşın

Horlama Yorgunluk Yapar Mı?

Horlama Yorgunluk Yapar Mı?

Siz de horlamanın yorgunluk yapmadığını mı düşünüyoruz? Bu konuda toplumda bilinen bir yanlışı düzeltmek ile başlayalım. İnsanlar çok çalıştıklarında veya yorulduklarında horladıklarını düşünürler. İşin aslı maalesef böyle değildir. Horlama hastalıkları oldukları için horlarlar ve yorgunluklarını veya halsizliklerini bir nevi başka sebeplerden olduklarını düşünürler. Halbuki horladıkları için yorgundurlar. Horlama hastalığını farkında olmak bu konuda yapılacakların en başında gelir. Kişinin horlama hastalığını kabul etmesinin ardından sabahları yorgun uyandığının farkına varacaktır. Belki de aşırı horlama probleminizden dolayı sık sık uyandığınız için uykusuz kaldınız. Bu aşamalar başınıza geldiyse yapılacak en iyi şey tedavi yöntemleri araştırılmalı ve size en uygun, aklınıza yatan bir tedavi yöntemini seçmeniz.

HORLAMA HASTALIĞI NEDİR?

Öncelikle horlamanın teşhisinin ve tedavisinin zor olmadığını söyleyelim. Yatarken ya da yan pozisyonda uyurken horluyorsanızve her gece durum böyleyse büyük olasılıkla horlama hastası olabilirsiniz. Yanınızda horlama sesinizi duyacak birileri yoksa ve sabahları yorgun uyanıyorsanız horlama hastalığına sahip olabilirsiniz. Horlama ciddi ve tehlikeli hastalıklara yol açmasının dışında horlamanın en bilindik ve görülen belirtilerinden biri de yorgunluktur. Horlama probleminiz varsa sabahları uyandığınızda yorgun hissetmeniz çok normaldir. Bunun nedeni uyku kaliteniz azalmış ve oksijen seviyeniz düşmüş olmasıdır. Vücudunuza istemeden zarar vermiş olabilirsiniz ama bunun farkında olmayabilirsiniz. Hastalığın önüne geçmediğiniz, daha doğrusu tedavi olmadığınız her gün yorgun uyanmaya devam edeceksiniz demektir. Yaşam kalitenizi arttırmak için tedavi olmalısınız. Yorgun uyanmanın dışında dalgınlık, konsantre olamamak gibi özellikle iş yaşamınız etkileyen durumlarla da karşılaşabilirsiniz.

"BEN ASLA HORLAMAM!"

Horlamaya bağlı yorgunluktan kurtulmak için öncelikle horlama hastalığını kabul etmeniz gerekir. Hayır ben asla horlamam diyorsanız tedavi aşamasına geçemeyeceğimiz anlamına gelir. Bu da yorgun olmadan geçecek günlerin çok uzağındasınız demek olur. Hastalığın ve buna bağlı yorgunluğun farkındaysanız, hayatınızda spor yok ise mutlaka hayatımızın bir parçası haline getirmeniz gerekir. Alkol ve sigara kullanımından kesinlikle uzak durmak gerekir. Bu saydıklarımız tamamen horlama hastalığınız ortadan kaldırmaz sadece azalmasını sağlar. Mutlaka uzman bir doktor tarafından yardım alarak hastalığı tamamen ortadan kaldırmayı denemelisiniz. Böylelikle hayatınızdan hem horlamayı hem de yorgun hissetmenizi çıkarmış olursunuz.

Tedavisi oldukça basit olan bu hastalıktan kaçmanın aslında hiçbir faydası yoktur. Aksine zaman geçtikçe size ve çevrenizdekilere zarar vermeye devam eder. Horlama hastalığının tedavi edilmesiyle birlikte öncelikle yorgunluk hissinden kurtulacaksınız. Bir diğer önemli nokta ise çevreye verdiğiniz rahatsızlıktan kurtulacaksınız. Eğer sizde aşırı horlama sorunu yaşıyorsanız ve bu yazıyı okuduysanız zaman kaybetmeden tedavi yöntemlerimize göz atmanızı öneririz. Korktuğunuz kadar tedavisi zor bir hastalık olmadığını göreceksiniz.

Benzer İçerikler
Sürekli duyduğunuz REM uykusunun aslında ne olduğunu biliyor musunuz?
Eşler arasında horlama nedeniyle ne gibi sorunlar yaşanıyor? Uyku apnesi evliliklere nasıl etki ediyor? Mutlaka
Yorum Yap
BİLGİ ALMAK İSTİYORUM
Horlama Tedavisi Bilgi ve
Randevu Formu
Takip Et Abone Ol