Horlama Tedavisinde
19 Yıllık Deneyim
Bizi Arayın
Bize Ulaşın

Alkol, Sigara Gibi Kötü Alışkanlıklar Horlamaya Davet Çıkarıyor

Alkol, Sigara Gibi Kötü Alışkanlıklar Horlamaya Davet Çıkarıyor

Türkiye’de yapılan çalışmalara göre, en az 20 milyon bireyin horladığı ve daha fazla kişinin horlamaya maruz kaldığı tespit edilmiştir. Horlamanın tedavisi ise bilinenin aksine çok daha kolaydır. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, sigara ve alkol gibi kötü alışkanlıklar, dil, damak ve yutak kaslarının gerginliklerinin azalmasına neden olmaktadır, bu kasların gergin olmaması uyku sırasında rahat nefes almayı engeller ve sonuç olarak horlama kaçınılmaz olur.

Horlama esnasında görülen kalp ritmi bozukluğu, tansiyonun yükselmesine ve kalp büyümesine neden olmaktadır. Bu da horlayan kişilerin ileride kalp hastası olma ihtimalini arttırır. Alkol bütün organları etkisi altına aldığı gibi beyni de etkiler ve vücut fonksiyonlarının yavaşlamasına neden olur. Uyku esnasında vücut kasları belli bir gerginliktedir, fakat alkol alındıktan sonra yavaşlayan beyin faaliyetleri vücuda daha az sinyal gönderir.

Alkolün gevşetici özelliğinden dolayı az sinyal alan vücut kasları tamamen devre dışı kalır. Alkol uyku apnesine (uyku esnasında solunumun tamamen durması) de neden olur. Uyku apnesi horlamanın daha ileri bir evresidir. En düşük alkol oranı olan birada bile (330 cl’de 140 kalori olduğunu düşünürsek) yüksek oranda alkol alınması vücudumuz için ciddi bir kilo alım sebebidir.

Aşırı kilonun ve obezitenin horlamaya etkisi daha önce burada ayrıntılı bir şekilde anlatılmaktadır. Sigarayı doğrudan içmek ile maruz kalmak arasında hiçbir fark yoktur. İki halde de kişilerin üst solunum yolları tıkanır ve nefes almaları azalır. Hava akımını rahat gerçekleştiremeyen bir burun horlamaya neden olur.

Benzer İçerikler
Sinir sisteminin vücutta biriken zararlı toksinleri atması, metabolizmanın dinlenmesi ve dokuların kendini yenilemesi için gerekli olan uykunun kalite...
İyi bir gece uykusu sağlığınız için şarttır, ancak aşırı yani çok fazla uyku; diyabet, kalp rahatsızlıkları ve artan ölüm riski de dahil olmak üzere b...
Yorum Yap
BİLGİ ALMAK İSTİYORUM
Horlama Tedavisi Bilgi ve
Randevu Formu
Takip Et Abone Ol