Horlama Tedavisinde
19 Yıllık Deneyim
Bizi Arayın
Bize Ulaşın

Sürekli Uyku Hali Nasıl Geçer?

Sürekli Uyku Hali Nasıl Geçer?

Gün içerisinde sürekli olarak uyku halindeyseniz ve gün boyunca uykuya dalmamak için direniyorsanız, bu konuyu ciddiye almanızın vakti gelmiş demektir. Sürekli olarak uyku halinde olmak, normal kabul edilen bir durum değil. Elbette gece kaliteli bir uyku süreci yaşamadığınız ya da çok az uyuduğunuz günlerden söz etmiyoruz. Bu durumun devamlılığı söz konusuysa halk arasında “uykucu hastalığı” olarak adlandırılan “narkolepsi” hastalığına yakalanmış olabilirsiniz!

Narkolepsi, uyku haliyle birlikte sürekli halsiz hissetmeye de neden olur!

Narkolepsiye fazla kilolar, hareketsiz bir yaşam ve depresyon da sebebiyet verebiliyor. Nedenin ortadan kaldırılması ile birlikte ilaç tedavisi uygulanması, bu hastalıktan kurtulmanızı sağlar. Fakat tedavi ile birlikte sağlıklı bir yaşam şekline geçiş yapmanız da gerekiyor. İdeal kiloya ulaşmanız, gün içerisinde spor ya da egzersize yeterince zaman ayırmanız, gerekiyorsa tükettiğiniz gıdaları daha sağlıklı olanlarla değiştirmeniz, sürekli uyku halinde olmaktan kurtulmanızda önemli detaylardır.

Horlama ve Uyku Apnesine Dikkat!

Çok sayıda kişinin ciddiye almadığı horlama ya da uyku apnesi de sürekli uyku haline sebebiyet verebiliyor. Çünkü özellikle uyku apnesi gece boyunca defalarca solunumun durmasına neden oluyor. Az oksijen alımına bağlı olarak baş ağrısı, halsizlik gibi şikayetler de ortaya çıkabiliyor. Gün içerisinde kişinin daimi uyku halinde olması da uyku apnesi ya da horlamanın doğurabileceği olumsuz sonuçlar arasında yer alıyor. Kaliteli ve sağlıklı bir uyku süreci yaşayıp yaşamadığınızın anlaşılması için bir uyku apnesi merkezine başvurarak ilgili testlerin yapılması talebinde bulunabilirsiniz. Ardından gerekli tedaviye başlanabilir.

Horlama veya uyku apnesi ciddi alınması gereken bir sorundur!

Kansızlık da Sürekli Uyku Haline Neden Olur!

Demir eksikliği kanın yavaş akmasını beraberinde getirir. Bu durumda vücut aktif bir yaşam için ihtiyacı olan enerjiyi üretemez ve sürekli dinlenme ihtiyacı duyar. Beraberinde uyku hali de ortaya çıkar. Demir eksikliği ya da yüksek düzeyde kalsiyum eksikliği sürekli uyku haline sebebiyet veriyorsa öncelikle tedavi uygulanması gerekiyor. Sürekli uyku hali, kansızlık ya da kalsiyum eksikliğinin giderilmesiyle birlikte zaten kendiliğinden ortadan kalkacaktır. İlaç tedavisi ve demir ya da kalsiyum takviyesi yapılması tedavide en çok tercih edilen metottur.

Sürekli Uyku Halinden Kurtulmanın Yolu Nedir?

Öncelikle sürekli uyku haline neden olan sorunun tespit edilmesi gerekiyor. Ardından bu sorunun ortadan kaldırılması için gerekli tedavi ya da yaşam şekli değişiminin uygulanması lazım. Örneğin aşırı kilo nedeniyle bu sorunu yaşıyorsanız gün içerisinde sürekli kahve tüketmeniz bu sorundan kurtulmanızı sağlamaz. Aksine aşırı kafein alımı nedeniyle farklı sağlık sorunlarına davetiye çıkarmış olursunuz. Bunun yerine diyet ve egzersiz ile kilo vermeniz, sürekli uyku halinden en sağlıklı şekilde kurtulmanızı sağlayacak yöntemdir.

Sonuç olarak sürekli uyku halinin nedeninin anlaşılması için sağlık kuruluşlarından yardım almanız gerekiyor. Sorunun ortadan kalkması, yaşadığınız şikayetten de kurtulmanızı zaten sağlayacaktır. Uyku kaçırdığı iddia edilen ilaçların kullanımı gibi gelişigüzel yöntemler ise sağlığınıza çok ciddi zararlar verebilir.

Benzer İçerikler
Sürücü belgesi alımı ve yenilenmesi ile ilgili yönetmelikte yeni bir düzenleme yapıldı. Bu düzenleme obez sınıfına giren kişileri çok yakından ilgilen...
Uyku hayatımızın önemli bir kısmını teşkil eder. İnsanlar gün içinde oturduğu koltuğu ya da sandalyeyi çok önemsemezken uyuyacakları yatağın ve yastığ...
Yorum Yap
BİLGİ ALMAK İSTİYORUM
Horlama Tedavisi Bilgi ve
Randevu Formu
Takip Et Abone Ol