Horlama Tedavisinde
19 Yıllık Deneyim
Bizi Arayın
Bize Ulaşın

Karabasan Sandığınız Şey Uyku Apnesi Olabilir

Karabasan Sandığınız Şey Uyku Apnesi Olabilir

Çoğumuzun etrafında duyduğu belki de karşılaştığı bir durumdur uyurken nefessiz kalma. Uykusunda nefessiz kalanlar bu durumu anlatırken “dün gece karabasan gördüğünü” iddia ederler.

Karabasan nedir?

Yarı uyanık iken hareketsiz ve nefessiz kalma halidir. Genelde karabasan gördüğünü iddia eden kişiler bu durumu tarif ederken; hareket edemedim ve neredeyse boğuluyordum derler! Halbuki karşılaşılan durum karabasan değildir. Gece uykuda yeterli nefes alamama veya belirli bir süre ile nefessiz kalma durumunun bir hastalık olabileceği çoğu zaman gözden kaçar. Hem de günümüzde sıklıkla rastlanılan bir hastalık olabileceği akıllara gelmez.

Uyku apnesi nedir?

Uykuda nefes alamama durumudur. Uyku sırasında nefes alınmaması ciddi sorunlara yol açabilir. Nefessiz kalma anında beyinde oksijensizlik yarattığı için beyin felci veya inme gibi hastalıklara neden olabilir. Ayrıca bu durum uyku sırasında kalbi de zorlar. Her gece uykuda tekrarlayan bu nefessizlik durumu hipertansiyona, ritim kalp ritim bozukluğuna hatta kalbin durmasına bile neden olabilir. Bundan dolayı uyku apnesi hastasıysanız en kısa sürede tedavi olmalısınız.

Uyku Apnesi Hastası mıyım?

Geceleri uykunuzda nefessiz kalıyor, yüksek sesle horluyorsanız, aşırı kiloluysanız, stresli yaşama sahip ve gün içerisinde sürekli uykunuz geliyorsa uyku apnesi hastalığına aday olabilirsiniz demektir. Bu belirtilerden tamamı olmayıp birkaç özelliği taşıyorsanız hastalığın teşhisi için muayene olunması gerekir. Kesin ve net bir sonuç elde etmek için bu muayene gereklidir. Gelişmiş teknolojiden faydalanarak hastalığınız şiddeti ve tipi uyku apnesi testiyle bulunabilir. Tanı konulabilmesi için yapılan test ise özet olarak uykunuzun kayıt altına alınması gibi düşünülebilirsiniz.

Kısaca uyku apnesi testi gece uykunuzu teknoloji yardımıyla analiz edilmesidir. Bu testin amacı hastalığın tipi ve şiddetinin ortaya çıkarılmasıdır. Çıkan sonuçlara göre kişiye uygun tedavi yöntemi önerilir. Uyku testinin yanı sıra aslında bu hastalığın teşhisini koymak çok da zor değildir. Her gece yüksek sesli horlama, yan yatarken bile horlama ve uykuda tıkanmalarının gözlenmesi uyku apnesi denmesi için yeterli sebeplerdir.Horlama protezi kullanacak olan hastaların bu testi yaptırmalarına gerek yoktur. Hastalığınız tespit edildiğine göre size uygun metotlara geçilebilir.

Uyku Apnesi Tedavisi Nasıl Edilir?

Uyku apnesi tedavisinde iki yöntem vardır. Bunlar: maske (CPAP) ve horlama protezidir.CPAP maskesinin etkili bir tedavi yöntemi olmasının yanında zorlu bir süreç de olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle etrafındakileri cihazdan çıkan sesler oldukça rahatsız etmektedir. Ergonomik bir yapıya sahip olmadığı içinde yanınızda istediğiniz yere götüremezsiniz.Horlama protezinin kullanımı ise daha kolaydır. Şekil olarak boksör dişliğine benzer ve istediğiniz yere taşımanıza olanak tanır.

Alternatif olan bu yöntem kullanılmaya başlandığı ilk günden itibaren horlamayı ve uyku apnesini keser.Kliniğimize gelerek profesyonel yardım alarak hastalığı tamamen ortadan kaldırabilirsiniz. Tedavi olduktan sonra göreceksiniz uykunuzun kalitesiyle birlikte yaşam standartlarınızı yükselecek.

Benzer İçerikler
Sağlıklı bir yaşam sürebilmenin ön koşulu kaliteli bir uyku süreci yaşayabilmektir. Ancak çok sayıda kişi horlama nedeniyle kaliteli bir uyku dönemi y...
Sinüzit yani sinüs enfeksiyonu, sinüsleri kaplayan dokunun iltihaplanması veya şişmesidir. Sağlıklı sinüsler hava ile doludur. Ancak tıkandıklarında v...
Yorum Yap
BİLGİ ALMAK İSTİYORUM
Horlama Tedavisi Bilgi ve
Randevu Formu
Takip Et Abone Ol