Horlama Tedavisinde
19 Yıllık Deneyim
Bizi Arayın
Bize Ulaşın

Horlamaya Karşı Hangi Bitkilerden Yardım Alınabilir?

Horlamaya Karşı Hangi Bitkilerden Yardım Alınabilir?

Bitkiler pek çok sorundan kurtulmanıza yardımcı olabilir. Ancak horlama maalesef bu kategoride değil. Elbette bitkilerden yardım alarak horlama şikayetinizi en azından minimum düzeye indirgeyebilirsiniz. Fakat tamamen horlamayı kesen mucizevi bir bitki varsa da henüz keşfedilmedi. Horlama sorunundan kurtulmak için tedavi olmanız gerekiyor. Tedaviye başlayana dek bitkilerden yardım alarak horlamanızı azaltmanız ise mümkün.

Öncelikle polenlerden söz etmeliyiz. Polen geceleri horlama sorununu daha ciddi düzeyde yaşamanıza neden olur. Bu yüzden evde ya da ofiste camları açarken aynı anda klimayı da açarsanız içeriye giren polenlerden kurtulabilirsiniz. Şayet polen alerjiniz varsa uyumadan önce mutlaka duş alın.

(Polen alerjisi kendini burun kaşıntısı, hapşırma ve gözlerde sulanma ile belli eder.)

Isırganotu Horlamaya Karşı Oldukça Etkili!

Pek çok derde deva olan ısırganotu horlama şikayetini en çok azaltan bitkidir. Çayınıza az miktarda ekleyebilirsiniz. Ancak pek çok kişi tadından pek hoşlanmıyor. Bu nedenle takviye gıda olarak hazırlanmış olan ısırganotunu alternatif olarak size önerebiliriz. Akşam saatlerinde olmak kaydıyla günde bir ya da iki kez kullanmanız yeterli olacaktır. Bitkilerin fazlasının zararlı olduğunu unutmayın.

Turunçgiller Dostunuz!

Yüksek miktarda C vitamini içeren turunçgiller aslında horlama sorunu yaşayanların en büyük dostu. Çünkü vücuttaki histamin seviyesini düşürüyor ve bu da horlamanın ciddi oranda azalmasını sağlıyor. Uykudan yarım saat önce portakal, mandalina ya da C vitamini yüksek birkaç meyve tüketmeniz yeterli olacak. Sıkarak suyunu da içebilirsiniz ancak meyve suyunu bekletmeniz C vitaminin azalmasına neden olur, sıkınca hemen için.

Sebze Tüketin

Daha fazla sebze tüketmeye başladığınızda daha az horladığını fark edeceksiniz. Çünkü tıpkı turunçgillerde olduğu gibi sebzelerde de bioflavonoid isimli bir madde bulunuyor. Bu madde vücutta salgılanan ve horlamayı tetikleyen histamin seviyesini düşürüyor. Histamin horlamayı en çok tetikleyen madde ve düşmesi de horlamanın otomatik olarak azalması anlamına gelir. Her gün bir porsiyon da olsa sebze tüketmeye özen gösterin ve horlamayı şiddetli şekilde yaşadığınız günlerde et ve balık tüketmeyin.

Soğuk algınlığı nedeniyle horluyorsanız…

Çayınızın içerisine bir kaşık bal ilave ederek tüketmeniz boğazınızın yumuşamasına neden olacağı için horlamanız da azalır. Olabildiğince balgam söktürücü bitkileri kullanın ya da doktorunuzdan balgam söktürücü önermesini isteyin. Balgam geceleri horlamakla birlikte solunum durmasına da neden oluyor. Ayrıca yatmadan önce ılık çorba içmek de harika bir yöntemdir. Uyku öncesinde burnunuzu mutlaka temizleyin ve bol su tüketin.

Bonus Bilgi:

Halk arasında yaygın bilinen kanının aksine yüksek yastık daha fazla horlamanıza neden olur. Yastığınızın sadece kafanızı vücudunuz ile aynı seviyeye getirecek kadar yüksek olması gerekiyor. Bundan daha yüksek yastık kullanırsanız horlamanız artar ve hatta nefesinizi tutmanız gibi sorunlar da horlamanıza eşlik edebilir. Yastık seçimi sandığınızdan çok daha önemli!

Benzer İçerikler
Uykusuzluk, kişinin uykuya dalmasında ya da uykusunu devam ettirmesinde problem yaşamasına neden olan bir uyku bozukluğudur. Kişi uykusunu devam ettirmede güçlük çekerek çok erken uyanabilir ve yeniden uykuya dalamayıp gün içinde uyku ihtiyacı yaşayabilir.
Depresyon, kimi durumlarda ciddi sıkıntılara yol çıkabilen ruhsal bir rahatsızlık olarak da tanımlanabilir. Depresyon hastalarının şikayetleri arasınd...

Elif hnm horlama protezi var olan şikayetlerinize çözüm göstermek amaçlı hazırlanır. isterseniz 05413633454 numaralı cep numarasından ulaşırsanız detaylı bilgi paylaşabiliriz.

Cevapla

48 yaşındayım iki yıldır horlamam oluştu eşim rahatsiz oluyor hormamam neden oluyor tedavisi varmıdır ne yapmalıyım

Cevapla
Yorum Yap
BİLGİ ALMAK İSTİYORUM
Horlama Tedavisi Bilgi ve
Randevu Formu
Takip Et Abone Ol