Horlama Tedavisinde
20 Yıllık Deneyim
Bizi Arayın
Bize Ulaşın

Horlama Tedavisi İçin Hangi Bölüme Gitmeliyim?

Horlama Tedavisi İçin Hangi Bölüme Gitmeliyim?

Horlama sorunu çok sayıda kişinin yaşadığı ortak problemlerden biri olsa da, maalesef ki, pek çok kişi horlamanın aslında tedavi edilebilen bir sorun olduğunu halen bilmiyor. Bilenler ise horlama hangi bölüm bakar ya da horlama hangi bölüme giriyor sorusuna yanıt arıyor.

Peki horlama tedavisi için hangi bölüme gitmeniz gerekiyor?

Horlama sorunu için hastanelerin kulak burun boğaz (KBB) bölümüne gitmeniz gerekir. Ancak bir uyku laboratuvarında detaylı bir analiz yaptırmanız, tedavinizin çok daha kısa sürede sonuç vermesini sağlayabilir. Ayrıca KBB doktoru horlamanın altında yatan farklı faktörlerin olduğundan şüphelenirse, sizi farklı bir birime de yönlendirebilir. Bu durumda bazı tetkikler yaptırmanız gerekebilir. Çünkü horlama pek çok farklı nedenden kaynaklanır.

Horlama Neden Olur? Yaygın Görülen Horlama Nedenleri Nelerdir?

Horlamanın ana nedeni, hava yolunuzdaki yumuşak dokulara çarpan burnunuzdan, ağzınızdan ve boğazınızdan geçen havadır. Bu dokulara çarpan hava, onların titreşmesine neden olur ve bu da horlamanıza neden olur.

Horlamanıza neden olan yumuşak dokular dilinizi, ağzınızın arkasındaki dokuları ve küçük dilinizi içerir. Ancak ağzınızın içindeki veya çevresindeki herhangi bir doku da horlamaya neden olabilir.

Sonuç olarak diyebiliriz ki, horlamanızın birkaç farklı nedeni vardır. Örneğin fazla kiloluysanız, yumuşak dokularınız aşırı yağdan daha belirgindir. Bu, hava akışınızı engelleyerek horlamaya neden olur. Horlamanın arkasındaki diğer yaygın nedenler aşağıdakileri içerir:

  • Yatmaya yakın alkol almak
  • Şiddetli soğuk algınlığı veya hasta olmak
  • Mevsimsel alerjiler
  • Normalden daha küçük bir hava yolu
  • Nazal polipler veya tıkanıklık
  • Kilonun normalden fazla olması
  • Düz yatış pozisyonu
  • Yastığın ideal yükseklikte olmaması
  • Sinüzit
  • Burundaki şekil bozukluğu ya da burun eğrilikleri
  • Alerjik rinit
  • Uyku apnesi
  • Toz ya da polen alerjisi

Çoğu durumda, horlama zararsızdır ve etrafınızdakiler için bir sıkıntıdır. Ancak bazı durumlarda çok daha büyük bir problem olan uyku apnesinin bir belirtisi olabilir.

Pek çok kişide horlama ile birlikte uyku apnesi de görülebilir. Uyku laboratuvarında yapılan detaylı analizlerde, horlama ile birlikte uyku apnesi sorunu da yaşayıp yaşamadığınızı öğrenebilirsiniz. Uyku apnesi, uykuda solunum durması beraberinde halsizlik ve baş ağrısı gibi şikayetleri de getirir. Eğer bu şikayetler siz de de varsa, uyku apnesi olma ihtimaliniz çok yüksek demektir. Söz konusu analizlerde uykuda kaç defa solunumun durduğu gibi çeşitli sorulara da yanıt alabilirsiniz.

Horlama sorunundan ameliyatsız olarak kurtulmak istiyorsanız, kliniğimize gelerek horlama protezi ile horlama tedavisi hakkında bilgi alabilirsiniz.

Horlama Tedavisi İçin En Etkili Yöntem: Horlama Protezi

Horlama protezi, horlamadan kurtulmanız için en etkili ve düşük maliyetli yöntemdir. Protezin kullanımı oldukça kolaydır, solunum yolunuzu açık tutarak horlamadan nefes almanızı sağlar.

Horlama protezi, bir CPAP maskesi kullanmak veya ameliyat olmak zorunda kalmadan horlamayı iyileştirmenin harika bir yoludur. 

Horlama tedavisinde çok etkili olan horlama protezi, ağzınıza bir boksör dişliği gibi oturur ve uyurken hava yolunuzu açık tutmak için çenenizi öne doğru konumlandırarak çalışırlar.

Horlama tedavisi söz konusu olduğunda, horlama protezi tedavisinin bir takım avantajları vardır. Örneğin, protez son derece kullanışlı ve kullanımı kolaydır. Horlama protezini her yere götürebilirsiniz, böylece tatilde veya bir iş gezisinde horlama sorunu yaşamazsınız.

Horlama protezinin takılması da nispeten rahattır. Başlangıçta zorlansanız bile alışma süresi çok kısadır. Ancak cihaza alıştıkça daha rahat ve kullanımı kolay hale gelir.

Protezin bakımı da oldukça basittir. Temiz tutmak dışında herhangi bir bakım gerekmez. Kullandıktan sonra yıkamak, siz uyurken protezin üzerlerinde üreyebilecek bakterilerden kurtulmanızı sağlar.

Siz de uyurken horluyorsanız veya uyurken nefesiniz kesilerek uyanıyorsanız, horlama ya da uyku apnesi hastası olabilirsiniz. Fakat üzülmeyin, çünkü horlama tedavi edilebilen bir sağlık sorunudur. 

Horlama ya da uyku apnesi ile ilgili bir probleminiz varsa, Dr. Tuğrul Saygı 17 yıllık tecrübesi ile horlama probleminize kesin çözüm üretir. 

Ücretsiz muayene olmak isterseniz; Barbaros Mah. Halk Cad No: 63/1-2 (Palladium AVM karşısı) Ataşehir / İstanbul adresinde bulunan, DentGroup Ataşehir’i ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca tedavi için bilgi almak isterseniz bize 0 541 363 34 54’den de ulaşabilirsiniz.

Horlama Tedavisi İle İlgili En Çok Sorulan Sorular

1. Horlamaya hangi bölüm bakar?

Horlamanız varsa, bir KBB uzmanına danışabilirsiniz.

2. Horlama için hangi doktora gidilmelidir?

Horlama sorunu için hastanelerin kulak burun boğaz (KBB) bölümüne gitmeniz gerekir. 

3. Horlamaya hangi doktor bakar?

Horlama genellikle boğazınıza ve burnunuza zarar verdiği için bir KBB uzmanına gitmeniz gerekir. Horlamanız için bir KBB doktoruyla yapılacak birkaç muayene, hastalığınızın daha hızlı teşhis edilmesine yardımcı olabilir. 

Bununla birlikte, uyku bozukluklarınızın kökleri psikolojik sorunlardan kaynaklanabilir. Nörologlar sinir sisteminizi inceleyebilir ve horlamanın beyninizdeki bir dengesizlikten kaynaklanıp kaynaklanmadığını anlayabilir. 

Küçük çocuğunuzun horlama sorunu varsa, çocuklar ve yetişkinler farklı tedavilere ihtiyaç duyduğundan bir çocuk doktoruna danışmanız önerilir.

4. Uyku apnesi için hangi doktora gidilir?

Uyku apnesi semptomlarınız olabileceğinden şüpheleniyorsanız, alanında uzman ve deneyimli bir KBB uzmanına danışabilirsiniz.

5. Horlama tedavisi yaşam tarzını iyileştirir mi?

Horlama sıklıkla huzursuz uykuya ve uyanınca yorgunluğa neden olduğundan, horlama için uygun tedavi almak, kişinin yaşam tarzını kesinlikle iyileştirecektir. 

6. Uyku apnesi tedavisi var mı?

Evet uyku apnesinin tedavisi vardır. Uyku testi sonuçlarınız uyku apneniz olduğunu gösteriyorsa, en etkili ve uygun maliyetli yöntem horlama protezidir. Diğer tedavi seçenekleri, yaşam tarzı değişiklikleri, cerrahi, bilişsel davranışçı terapi ve daha fazlasını içerir. Ağır vakalarda bu yöntemlerden iki veya daha fazlasının bir arada kullanılması önerilebilir.




Benzer İçerikler
Horlama, uykuda nefes almanız engellendiğinde çıkan sestir. Dil, yumuşak damak ve küçük dil gerginliklerini kaybederek soluk yolunu daralttığında meyd...
Eşinizi ya da sevgilinizi elbette seviyorsunuz, ancak horlaması nedeniyle her günü uykusuz geçirmek oldukça zor! Partnerinizle bu konuyu konuşmanız ve...
Dr. Tuğrul

horlama protezi horlamayı engeller kişiye özel hazırlanır sadece uyku halinde kullanılır. tedavi süreci ve ayrıntılı bilgi için 0541 363 34 54 nolu cep numarasından detaylı bilgi alabilirsiniz.

Cevapla
Esma

Horlama sorunum nasıl bir tedavi ile ne kadar süre de sona erebilir

Cevapla
Yorum Yap
BİLGİ ALMAK İSTİYORUM
Horlama Tedavisi Bilgi ve
Randevu Formu
Takip Et Abone Ol Takip Et