Horlama Tedavisinde
19 Yıllık Deneyim
Bizi Arayın
Bize Ulaşın

Horlama Nasıl Tedavi Ediliyor?

Horlama Nasıl Tedavi Ediliyor?

Horlamayı engellemenin en kolay, ekonomik ve etkin tedavi yöntemi horlama protezleri... Kişiye özel hazırlanan protezi, dişler üzerine oturtuluyor ve geceleri uykuda kullanılıyor. Protez, alt çeneyi ileri ve aşağı doğru konumlandırarak sarkmış dokuları eski gerginliklerine kavuşturarak soluk yolunu açıyor, horlama ve uyku apnesini engelliyor. Protezin başarı oranı yüzde 90-95’e ulaşıyor.Horlama protezi kişinin ağız ve diş yapısına özel olarak, takıp çıkarılabilecek şekilde yapılmaktadır. Hastanın gece yattığında düzenli bir uyku uyumasını sağlar, tıkanmayı ortadan kaldırır ve rahatlatır. Hastalık ne kadar erken fark edilirse tedavi süresi o kadar kısalmaktadır. Bu takılan apareye horlama protezi adı da verilir. Hastalık erken teşhis edilmiş ise diğer yöntemlere göre daha avantajlıdır. Kullanımı ve taşıması kolaydır, kullanıldığı andan itibaren horlamada azalma görülür, cerrahi müdahale gerektirmez ve ucuz bir yöntemdir. Sadece gece yatarken takılmaktadır.

Horlama Protezi İle Tedavi Süreci Nasıldır?

Horlama protezleri geceleri uykuda kullanılan ve dişler üzerine oturan, kişiye özel horlama protezi alt çeneye ileri ve aşağı konum vererek sarkmış olan dokuları tekrar eski gerginliklerine kavuşturarak soluk yolunu açar ve horlama ve uyku apnesini engeller. Hastalık ne kadar erken evrede yakalanırsa tedavi süresi o kadar kısalmaktadır.

Horlama Protezinin Avantajları

  • Kullanımı ve taşıması kolay ve konforludur.
  • Çoğu zaman ilk gecede horlama ve uyku apnesini keser. Ana etkiler ise 3-4 hafta içinde gözlenir.
  • Hiçbir cerrahi müdahale gerektirmez.
  • Diğer tedavi yöntemlerine göre ucuzdur.
 
“ Unutulmamalıdır ki horlama tedavisi olmak isteyen her protez kullanıcısı kendine ait ayrı özellikler taşır ve aynı sorunların çözümü farklı olabilmektedir. Gerçek bir tanı ve tedavi için, hasta ve doktorun yüz yüze gelmesi gereklidir.”
 
Dr.Tuğrul SaygıÇene ve Yüz Protezi Uzmanı
 

Horlama Protezine Alternatif Tedaviler Nelerdir?

İlki yumuşak damağa ve dile yapılan cerrahi uygulamalardır. Nüks etme riski vardır. İkincisi gece yatarken kullanılan CPAP maskesidir. Kullanımı zor, gürültülü ve pahalı bir çözümdür.

Horlama ve Uyku Apnesinin CBAP İle Tedavisi

CPAP burun ve/veya ağızdan pozitif basınçlı hava vererek üst solunum yolunun kollabe olmasını engelleme amacıyla kullanılan bir cihazdır. Tüm dünyada milyonlarca uyku apne hastası bu cihazları kullanmaktadırlar.

CBAP Nasıl Çalışır?

CPAP sabit basınç üretmeyi amaçlayan bir cihazdır. Cihaz içindeki tribün sayesinde pozitif basınç üretir, basınç sensörleri sayesinde hortum ve maske içindeki basıncı ölçerek sabit basınç sağlamak amacıyla hortum içinde basınçlı hava verir. Bir maske aracılığı ile basınçlı hava hastanın üst solunum yoluna uygulanır.

CBAP Maskesinin Dezavantajları ve Kullanımında Yaşanan Zorluklar

CPAP maskesi cilt tahrişine neden olabilir ve maskenin oturduğu yerlerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Klostrofobi veya boğulma hissine neden olabilir.Burun kuruluğununa ve alerjik rinite neden olabilir. Kullanımı zordur. Yapılan çalışmalarda CPAP maskesi verilen bireylerin bir yıl sonra kullanım oranı %60’tır.
Benzer İçerikler
Horlamanın neden olabileceği sorunlardan biri de beyin küçülmesi ve Alzheimer!
Sadece Türkiye'de 20 milyon kişinin horladığını biliyor muydunuz? Horlamanın nedenleri ve tedavisi ise oldukça ilginç... Dil kökü, üst solunum hava yo...

Horlama tedavisinden korkuyorum ama öğrendiğim kadarıyla horlama protezi ile bu sorundan kurtulmak mümkünmüş.

Cevapla
Yorum Yap
BİLGİ ALMAK İSTİYORUM
Horlama Tedavisi Bilgi ve
Randevu Formu
Takip Et Abone Ol