Horlama Tedavisinde
19 Yıllık Deneyim
Bizi Arayın
Bize Ulaşın

Alt Çenenin Normalden Küçük Ve Geride Olması

Alt Çenenin Normalden Küçük Ve Geride Olması

Sadece Türkiye'de 20 milyon kişinin horladığını biliyor muydunuz? Horlamanın nedenleri ve tedavisi ise oldukça ilginç... Dil kökü, üst solunum hava yoluyla ilişkidedir. Dil kökünün boyutu ve konumu horlama ve uyku apnesinin oluşumunda etkilidir. Horlama ve uyku apnesi, uyku sırasında yutak bölgesi kasları ile dil kökünün normalden daha fazla gevşeyip hava yolunu tıkamasıyla oluşur.

Alt çenesi üst çenesine göre geride yani daha küçük alt çeneye sahip olan kişilerde dil kökü olması gerekenden daha geri pozisyonda konumlanacağı için bu kişilerde kilo problemi olmasa bile ileri derecede horlama ve uyku apnesi gözlenebilir. Ayrıca alt çenesi geride ve küçük olanlarda doğumsal olarak üst solunum hava yolu dardır. Bu kişilerin horlama ve uyku apnesine yakalanma riski normal olan bireylere göre 4 kat daha fazladır.

Horlama protezi uyku sırasında alt çeneyi ileri bir pozisyonda konumlandırdığı için alt çenesi küçük ve geride olan hastalarda bile horlama ve uyku apnesini engeller. Yapılan araştırmalar, horlama ve sleep apne şikayeti bulunan hastaların havayolu hacimlerinin azalmış olduğunu göstermiştir. Hava yolu hacminin daralmasına sebep olan etkenlerden birisi de alt çenenin geride konumlanmasıdır. Mandibular retrognati, alt çenenin , kafa kaidesine göre geride konumlanması şeklinde tanımlanabilir. Alt çenenin geride konumlanması ile birlikte, dil ve bağlı dokular da farinks arka duvarına yaklaşmış ve hava yolu daralmıştır.

Benzer İçerikler
Horlama nasıl tedavi ediliyor sorusunun yanıtını öğrenmenin vakti geldi.
Kronik göğüs hastalıkları ve solunum hastalıklarının da altından horlama ve uyku apnesi çıkabiliyor.
Yorum Yap
BİLGİ ALMAK İSTİYORUM
Horlama Tedavisi Bilgi ve
Randevu Formu
Takip Et Abone Ol