Horlama Tedavisinde
19 Yıllık Deneyim
Bizi Arayın
Bize Ulaşın

Yoğun İş Temposu ve Stres Horlamaya Neden Olur mu?

Yoğun İş Temposu ve Stres Horlamaya Neden Olur mu?

Gitgide zorlaşan hayat şartları, her geçen gün daha zorlu rekabet koşullarına sahip olan piyasalar, bir türlü memnun edilemeyen müşteriler… Saydığımız ve rutinimiz haline gelen bu etkenler, iş yaşantımızı bir hayli yoğun tempolu ve stresli hale getiriyor. Peki, aşırı yoğun iş temposu ve stresin horlamaya neden olduğunu söylesek?

Horlamanın En Önemli Sebeplerinden Biri Stresli Bir yaşam

Bilim insanlarının yaptığı klinik araştırmalar sonucunda; fiziksel ve zihinsel tempo gerektiren meslekleri olan, dolayısı ile stresli bir iş ortamında çalışan kişilerin, diğer kişilere göre uyurken daha fazla horladığı tespit edildi.

Yukarıdaki klinik araştırmalardan yola çıkacak olursak, işletmelerin karar verme mekanizmalarında olan ve masa başında çalışan insanlar da, en az bedensel güç ile iş yapan insanlar kadar horlama hastalığına yakalanma riski taşımakta.

Genellikle çok yorgun geçirilen günlerin gecesinde yaşanan horlama problemi, bu durumun rutin haline gelmesi ile tedavi edilmesi gereken bir hastalık halini alıyor.

Her Dört Kişiden Biri Horlamaktan Muzdarip

Yapılan araştırmalara göre, her dört insandan biri uyku esnasında belirli aralıklarla horluyor. Üstelik yalnız yaşayan ya da “uykusu derin” olarak tabir edilen partneri ile birlikte uyuyan kişilerin; senelerce bu rahatsızlığın farkına varmadan yaşadığı uzmanlar tarafından belirtiliyor.

Anatomik Yapınız Horlamanızın Neden Olabilir

Horlama, birçok nedenden mütevellit ortaya çıkabilecek olan bir rahatsızlık. Fakat burun, ağız, dil, bademcik, boyun yapısı, çene yapısındaki bozukluk (çenenin olması gerektiği pozisyondan daha geride olması) gibi anatomik bozukluklar da bu hastalığa neden olabiliyor. Özellikle 30 yaş üstü kişiler de bu anatomik bozukluklar, daha fazla horlamanın sebebi haline gelebiliyor.

Obezite Horlamayı Tetikliyor

Aşırı kiloların nefes almayı zorlaştırması, uyku halinde horlamaya dönüşebiliyor. Bu nedenle vücut kitle endeksi yüksek olan kişilerde horlama problemine daha çok rastlanıyor. Özellikle morbid obezite (morbidly obese) derecesinde olan, yani vücut kitle endeksi 40 veya daha fazla olan hastalar için horlama problemi sıkça karşılaşılan bir rahatsızlık haline gelmiş durumda.

Erkekler Kadınlara Göre Daha Fazla Horluyor

Uzmanlar horlama problemi yaşayan her dört kişiden üçünün erkek olduğunun altını çiziyor. Bunun nedeni ise erkeklerin ağız ve çene yapısının kadınlara göre daha farklı olması gösteriliyor. Ayrıca orta yaşlı erkeklerde boğaz kaslarında oluşan deformasyondan dolayı, horlama hastalığının daha sık rastlanıldığına işaret ediliyor.

Horlama Uyku Apnesinin Habercisi Olabilir!

Çok önemsemediğimiz hatta dalga geçtiğimiz horlama, uyku apnesi gibi ölümcül rahatsızlıklardan dolayı kaynaklanabiliyor. Korkutmak istemeyiz ama uyku esnasında solunumun saatte on veya daha fazla durması olarak tanımlanan uyku apnesinin en önemli belirtilerinden biri horlama.

Tedavi edilmez ise kalp krizinden felce birçok rahatsızlığın tetikleyicisi olan uyku apnesi; aşırı yorgunluk ve sürekli uyuma isteği gibi nedenlerle sosyal yaşantıyı da olumsuz etkiliyor.

Horlama Basit Yöntemler İle Tedavi Edilebiliyor

Yaşadığımız yüzyılda hızla gelişen tıp bilimi, horlama konusunda da %90-95 arasında başarı sağlayan bir tedavi yöntemi geliştirdi. “Horlama Protezi” isimli medikal bir aparatla gerçekleştirilen bu tedavi yönteminde hasta; herhangi bir ilaç kullanmadan ve hiçbir cerrahi müdahaleye tabi tutulmadan tedavi ediliyor.

Tam anlamı ile üç – dört haftalık kullanımın ardından etkisini gösteren Horlama Protezi; bazı vakalarda ilk günden itibaren hem uyku apnesini, hem de horlama sorununu tedavi edebiliyor. Gece uykusu esnasında hastanın diş kısmına yerleştirilen aparatın tam olarak üstlendiği görev ise; alt çeneyi aşağı ve ileride konumlandırarak boğazdaki sarkan dokuları olması gereken gerginliğe getirip, soluk yolunu açmak ve nefes almaya çalışırken oluşan horlamayı engellemek. Kişiye özel olarak üretilen Horlama Protezi; hastalığın her evresinde kullanılabilen bir tedavi metodu olarak gösteriliyor.

Horlama Protezi kullanan hastaların tarafsız görüşlerine BU bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Horlama protezi hakkında daha ayrıntılı bilgi sahibi olmak için BU sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Benzer İçerikler
Sinüzit yani sinüs enfeksiyonu, sinüsleri kaplayan dokunun iltihaplanması veya şişmesidir. Sağlıklı sinüsler hava ile doludur. Ancak tıkandıklarında v...
Partneriniz geceleri horladığınızı ve bu nedenle her günü uykusuz geçirmek zorunda kaldığını söyledi. Şaşkınsınız çünkü horladığınızı siz de bilmiyord...
Yorum Yap
BİLGİ ALMAK İSTİYORUM
Horlama Tedavisi Bilgi ve
Randevu Formu
Takip Et Abone Ol